четвер, 29 березня 2018 17:00

Луценко скаржиться на депутатські правки до Кримінального кодексу

Луценко скаржиться на депутатські правки до Кримінального кодексу
Непродумані поправки до КПК паралізували правоохоронну систему, - Юрій Луценко. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував поправки до Кримінального кодексу, які затягують всю процедуру проваджень.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Як я і попереджав ВР: непродумані поправки до КПК паралізували правоохоронну систему. На фото - запис станом на 6 ранку черги на право подати клопотання до Печерського райсуду, які, можливо, будуть розглянуті 25 червня. Обшуки у справах по вбивству, арешти майна у справах про розкрадання, експертизи у справах про зґвалтування - все в тримісячній черзі", - повідомив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховати тіло можна буде мінімум через тиждень - Матіос про судову реформу

3 жовтня Верховна Рада ухвалила законопроект про внесення змін до кодексів, який запустив судову реформу. 22 листопада президент Петро Порошенко підписав зміни до закону.

Низка активістів, політиків та представників правоохоронних органів підняли ґвалт. Зокрема, 1 березня голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що Верховна Рада має внести зміни в Кримінальний процесуальний кодекс до 15 березня, інакше роботу правоохоронної системи буде паралізовано.

За новими нормами слідчі підрозділи поліції втрачають можливість звертатися в місцевий суд для одержання дозволу для проведення обшуку, тимчасового вилучення майна, накладення арешту, обрання запобіжного заходу, призначення експертиз.

22 березня парламент ухвалив законопроект, яким дозволив слідчим звертатися з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, запобіжних заходів, про проведення обшуків у місцевий суд, у межах територіальної юрисдикції якого розташовано орган досудового розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Луценко скаржиться на депутатські правки до Кримінального кодексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі