середа, 10 жовтня 2018 13:25

Луценко розголосив несподівану інформацію щодо Ічні

Луценко розголосив несподівану інформацію щодо Ічні
Військовий арсенал в Ічні не підготували до відбиття диверсійної атаки. Фото: radiosvoboda.org

Незадовго до підривів на військових складах під Ічнею керівника арсеналу звільнили через неготовність до попередження диверсійних атак.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в прокуратурі Криму.

"Дозволю собі розголосити додаткову інформацію. Сили спеціального призначення у серпні проводили відпрацювання усіх складів на готовність до антидиверсійних завдань. За результатами цих навчань керівника ічнянського складу було знято з посади, звільнено в запас без виплати", - сказав Луценко.

Він пояснив, що військова прокуратура, Міністерство оборони та Генштаб минулого року розписали програму з вдосконалення безпеки військових складів. На арсеналі під Ічнею план не виконали.

"Готовність до контрдиверсійної роботи в Ічні була відсутня... Саме за це був знятий керівник місяць-півтора тому. База не була готова до вимог воєнного часу", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи в Ічні: у президентському оточенні кажуть про серйозні розборки

9 жовтня приблизно о 3:30 на військових складах поблизу 6 арсеналу ЗСУ біля Ічні на Чернігівщині почалися вибухи. На місці працюють спеціалісти, до ліквідації пожежі залучили танки. Із прилеглих районів евакуювали жителів.

Основною версією вибухів розглядають диверсію з боку Росії.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розголосив несподівану інформацію щодо Ічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі