четвер, 17 вересня 2009 11:06

Луценко розповів про причетність регіонала до трупів та вбивств

Луценко розповів про причетність регіонала до трупів та вбивств

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що депутат кримського парламенту від Партії регіонів Олександр Мельник причетний до організованої злочинності в Криму.

"Що стосується Олександра Мельника, то слова Москаля про нього - це чесне оголошення того, що ми знаємо: громадянин Мельник причетний до організованої злочинності на кримському півострові", - сказав Луценко в інтерв"ю Комерсант-Україна.

Луценко розповів, що у 2006 році МВС зібрало всі необхідні докази "на групу Мельника за злочинами середини 1990-х років, викопали трупи, провели експертизи, доставили їх всіх до Києва".

"А один із заступників генпрокурора протягом 48 годин не знайшов можливості підписати клопотання до суду про арешт Мельника. У результаті пан Мельник вийшов з міліцейського "бусика" і пішки пішов у Бориспіль, а звідти вирушив до Москви. Після цього пішла відмашка на зняття Луценка з посади голови МВС", - сказав він.

"Коли я повернувся на посаду міністра, виявилося, що всі його поплічники засуджені, а його справу виведено в окреме провадження і закрито за відсутністю складу злочину", - додав він.

Водночас, за словами Луценка, на даний момент у міліції "ще є деякий фактаж" на Мельника.

"А по-друге, як ви знаєте, днями в Іспанії було затримано підозрюваного в убивстві першого заступника голови Ради міністрів АРК Олександра Сафонцева. Хто стоїть за замовленням цього вбивства, нам також відомо. Пан Мельник теж це знає", - сказав він.

"Тому ще раз повторюю: виступи Москаля - це чесні оголошення про наміри довести, що закон один для всіх", - додав Луценко.

На запитання, як він розцінює акцію кримського "Беркута", бійці якого днями подарували піджак і віники меру Сімферополя Геннадію Бабенку, міністр відповів:

"Так, ця ситуація... "Беркут" не може брати участі у жодних політичних акціях. Навіть якщо бійці мають щирі почуття до пана Бабенка, це неприпустимо. Я спілкувався з цього приводу з Геннадієм Москалем і сьогодні, до речі, одержав від президента доручення відповідної тональності... Подібні акції більше не повторяться".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів про причетність регіонала до трупів та вбивств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі