понеділок, 18 січня 2010 09:04

Луценко не побачив масових фальсифікацій зразка 2004 року

Луценко не побачив масових фальсифікацій зразка 2004 року

Протягом останньої доби Служба безпеки України (СБУ) процесуально задокументувала та направила до органів прокуратури 18 фактів порушення виборчого законодавства в ході виборів Президента України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Найбільш поширеними порушеннями виборчого законодавства, зафіксованими в СБУ, є:

- Внесення до списків виборців осіб, які померли, осіб, які не проживають за вказаними адресами, недієздатних осіб, а також не внесення до списку виборців громадян;

- Підкуп виборців і схиляння до голосування за певного кандидата службовими особами;

- Створення передумов для масового голосування вдома;

- Порушення з боку членів виборчих комісій; недостатнє матеріально-технічне забезпечення виборчих дільниць.

Ряд порушень зафіксував Комітет виборців України (КВУ). Зокрема, за його даними, на о.Зміїний (Одеська обл.) не було створено територіальну виборчу дільницю. Крім того, за повідомленням КВУ, в с.Шабо (Одеська обл.) в барах безкоштовно розливали алкогольні напої за кандидатів у Президенти Віктора Януковича та Юлію Тимошенко, а в територіальному виборчому окрузі N 141 на тервиборчкомі N 128 померла під час голосування член комісії Т . Оренянська (за квотою Віктора Ющенка).

Під час голосування на виборах Президента України, що пройшли напередодні, зафіксовано 74 порушення. Про це повідомив в ефірі "5 каналу" міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко. У цілому, за його словами, вибори пройшли "достатньо спокійно", і порушення,  що мали місце, не можуть вплинути на остаточний результат голосування.

"Мова йде про спробу винесення бюлетенів з комісій - 11, хуліганських проявів - 11, незаконної агітації - 11, підкуп виборців - 6, перешкоджання роботі виборчої комісії - 4 і т. д. Дійсно, можна сказати, що в цілому робота під час виборів було спокійним і абсолютно законною. Це, звичайно, не можна порівняти з фальсифікаціями 2004 р.", - сказав Луценко.

Gazeta.ua, РБК-Україна

Зараз ви читаєте новину «Луценко не побачив масових фальсифікацій зразка 2004 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі