четвер, 14 січня 2010 10:08

Луценко: Янукович підкуповує киян дешевими консервами та... гречкою

Луценко: Янукович підкуповує киян дешевими консервами та... гречкою

Депутати від Партії регіонів і Блоку Леоніди Черновецького підкуповують виборців в столиці.

Про це заявив міністр внутрішніх справ, лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко.

Як повідомляє прес-служба "Народної самооборони", глава МВС відзначив, що міліція зафіксувала підкуп, що відбувався в приміщенні будинку культури "Дарниця".

"Відбувалося це на запрошення від кандидата в президенти пана Януковича. Зал орендував за свої кошти народний депутат від Партії регіонів Супруненко, люди отримували запрошення на концерт, після якого їм вручали продуктові набори", - розповів Луценко.

Міністр продемонстрував продуктовий набір, вартість якого складала близько 25 грн: пакет цукерок, гречка і банка дешевих рибних консервів.

За його інформацією, за час новорічних свят будинок культури "Дарниця" відвідало більше 1 тис. осіб.

"Відповідно більше 1 тис. осіб незаконним способом були загітовані, що забороняє закон, від імені Віктора Федоровича Януковича", - сказав лідер "Народної самооборони".

"У мене є пояснення деякого громадянина Сергієнка, який представляє Блок Черновецького, і він пише, що на прохання депутата Супруненка на безоплатній основі роздавав запрошення на такі концерти - а на юридичній мові це кваліфікується як підкуп виборців - і після концерту агітував за кандидата Януковича", - додав чиновник.

Також Луценко зачитав заяву громадянки, яка була на цих концертах: "Оскільки Партія регіонів дала мені подарунок, то я точно підтримуватиму на виборах саме Віктора Януковича".

За словами міністра, цей доведений факт підкупу згідно з законодавством кваліфікується як порушення виборчого процесу і за це організаторам дійства "світить" до 5 років позбавлення волі.

"За це "сяде", по-перше, той, хто вручав подарунки, точно знаючи, що вони з агітацією. І, власне, сам депутат, який зі сцени агітував за Януковича і найняв людей для роздачі подарунків, що кваліфікується як підкуп виборців. ... У ст. 157 Кримінального кодексу чітко пишеться, що надання матеріальної винагороди кваліфікується як підкуп і передбачає позбавлення волі до 5 років", - пояснив глава МВС.

Нагадаємо, раніше Луценко заявив, що в останні дні Міністерство внутрішніх справ фіксує сплеск фальсифікацій у виборчому процесі.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: Янукович підкуповує киян дешевими консервами та... гречкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі