пʼятниця, 16 жовтня 2009 13:51

Литвин: Рада не готова прийняти закон про соцстандарти

Литвин: Рада не готова прийняти закон про соцстандарти

Голова Верховної Ради Володимир Литвин стурбований неготовністю законопроекту про підвищення соціальних стандартів до розгляду парламентом в другому читанні.

Про це він сказав журналістам в Житомирі.

За словами Литвина, бюджетний комітет так і зміг розглянути законопроект після його ухвалення за основу.

"Законопроект про соціальні стандарти навіть не розглянули до другого читання, доведеться голосувати, як було, за основу", - сказав він.

За словами Литвина, причина неготовності законопроекту - нездатність бюджетного комітету зібратися і провести засідання.

"Бюджетний комітет, чия робота залежить від більшості депутатів, що належать до фракцій Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко, не може почати своє засідання - минулого разу прийшли 20 депутатів, не реєструвалися, і пішли", - сказав спікер.

Він закликав депутатів зібрати кворум в бюджетному комітеті, розглянути законопроект про підвищення соцстандартів і проект державного бюджету на 2010 рік.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада прийняла в першому читанні законопроект про встановлення мінімальної зарплати 869 гривень з 1 січня 2010 року, 884 гривні - з 1 квітня 2010, 888 гривні - з 1 липня 2010, 907 гривень - з 1 жовтня 2010 і 922 гривні - з 1 грудня 2010 року.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко назвала це голосування злочином проти народу, а сам законопроект назвала атомною бомбою, закладеною під фінансову систему України.

proUA

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Рада не готова прийняти закон про соцстандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі