вівторок, 25 серпня 2009 18:34

Литвин каже, що Тимошенко не підпише собі політичний вирок

Литвин каже, що Тимошенко не підпише собі політичний вирок
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин прогнозує складний бюджетний процес в умовах виборчої кампанії.

Як повідомили у прес-службі Верховної Ради, на прес-конференції у Миколаєві Литвин звернув увагу на низку пов"язаних з прийняттям бюджету на наступний рік проблем, зокрема, на якій основі – "на старому Бюджетному кодексі чи на новому" базуватиметься відповідний законопроект, який уряд має подати до парламенту до 15 вересня.

За словами Литвина, він був здивований, коли ознайомився з інформацією про те, що уряд запросив до участі у розробці бюджету Міжнародний валютний фонд.

"Це рівнозначно тому, щоб розписатися у власному безсиллі. Необхідність консультацій з міжнародними фінансовими інституціями не підлягає сумніву, але запрошення їх до розробки державного бюджету – це красномовне свідчення того, в якому стані перебуває країна", - додав він.

За словами Литвина, "у зв"язку з цим постає питання: що таке суверенітет у нашому українському розумінні і чи спроможна Україна самостійно приймати рішення з ключових питань свого життя?".

За прогнозами голови Верховної Ради, бюджетний процес буде "доволі непростим". "Скажу відверто, хоча і не відкрию таємниці, що сьогодні немає великої зацікавленості у тому, щоб країна отримала бюджет. Одним це дає чергові підстави для критики уряду, а уряду це дає підстави стверджувати, що він хотів, але йому не дають", - зазначив Литвин.

Як сказав голова ВР, "якщо прийняти реальний бюджет, він буде дуже складним для країни, а точніше кажучи, дуже непопулярним". "А приймати цей бюджет перед виборами рівнозначно тому, щоб підписувати собі політичний вирок. Цього ніхто не хоче", - констатував Литвин.

Литвин 25-26 серпня відвідує з робочою поїздкою Миколаївську і Херсонську області повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Литвин каже, що Тимошенко не підпише собі політичний вирок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі