вівторок, 16 травня 2017 08:49

Легше набрати нових людей, ніж навчити корупціонерів бути чесними - Нефьодов

Легше набрати нових людей, ніж навчити корупціонерів бути чесними - Нефьодов
"Легше працювати з людиною, яка не вміє. Її можна навчити. Але навчити бути чесним – неможливо" - Нефьодов. Фото: Gazeta.ua

Неможливо перевчити чиновників, які звикли красти. Їх потрібно звільняти і набирати у штат чесних фахівців.

Це пояснив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Ми звільнили і скоротили кількість людей у міністерстві удвічі. З багатьма змушені були попрощатися, бо мали на руці годинник вартістю в автомобіль. При цьому ніде не працювали, крім державної служби. Виправдовуються. Вдало, кажуть, одружені чи мають якісь інші дивні джерела доходів.

Легше працювати з людиною, яка не вміє. Її можна навчити. Але навчити бути чесним – неможливо. Це етичне питання. Деякі вважають для себе, що вони можуть трішечки вкрасти, виправдовуючи це тим, що "ми беремо менше, ніж раніше" чи "вони самі винні". Зрозуміло, що кожен для свого виправдання знаходить складну конструкцію, де він – д'Артаньян, а всі інші – погані люди. Але таку людину виправити неможливо. Принаймні я не знаю, як навчити людину бути чесною", - переконаний Нефьодов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Депутати хочуть вбити систему ProZorrо" - Нефьодов

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов пояснив, що система електронних закупівель ProZorro не має механізмів для знищення корупції. Публічний процес закупівель дозволяє виявити факт махінації та показати його суспільству.

Повний текст інтерв'ю з Максимом Нефьодовим шукайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Легше набрати нових людей, ніж навчити корупціонерів бути чесними - Нефьодов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі