пʼятниця, 25 лютого 2022 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Лавров назвав воєнні злочини Росії проти України "звільненням від гніту"

Лавров назвав воєнні злочини Росії проти України "звільненням від гніту"
Лавров назвав військову агресію Росії "денацифікацією". Фото: Reuters

Міністр закордонних справ країни-агресора Російської Федерації Сергій Лавров назвав вороже вторгнення, щоб українці "могли б визначити своє майбутнє".

Про це заявив на зустрічі з так званими "главою МЗС ЛНР" Владиславом Дейнего і "першим заступником глави МЗС ДНР" Сергієм Пересадою.

"Відповідно до наших союзницьких зобов'язань президент Путін ухвалив рішення про проведення спеціальної військової операції з демілітаризації та денацифікації України, щоб, звільнившись від цього гніту, українці вільно могли б визначити своє майбутнє", - сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська РФ накрили "Градами" евакуаційні автобуси

Також заявив, що Україна хотіла "силовим шляхом захопити" ОРДЛО, "оголосила про безальтернативність вступу до НАТО і почала погрожувати здобуттям ядерної зброї".

Міністр країни-агресора заявив, що влада України "застосовує методи геноциду до свого власного народу".

Президент РФ Володимир Путін 24 лютого о 4:00 ранку оголосив про початок "військової операції" в Україні.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Лавров назвав воєнні злочини Росії проти України "звільненням від гніту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі