вівторок, 13 вересня 2022 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Кулеба сказав, що готує Кремль на листопад

Кулеба сказав, що готує Кремль на листопад
Україна працює над тим, щоб не допустити зриву, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Країна-агресорка Російська Федерація в листопаді спробує зірвати "зернову угоду".

Україна працює з ООН і Туреччиною, країнами-отримувачами української сільськогосподарської продукції, щоб не допустити зриву. Про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ближче до завершення дії угоди, в листопаді, ми побачимо спроби Росії поставити цю угоду під сумнів і зірвати її продовження. Для цього ми вже працюємо з усіма ключовими гравцями, і з ООН, і з Туреччиною як фасилітаторами угоди. І з країнами-отримувачами нашої сільськогосподарської продукції для того, щоб не допустити зриву", – сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він публічно зізнався у злочині" – Кулеба закликав світ створити спецтрибунал для Путіна

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що хоче обговорити з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом обмеження експорту зерна з України.

22 липня Україна підписала договір з Туреччиною та ООН щодо про розблокування українських портів для вивезення зерна. Другий договір Туреччина й ООН підписали з Росією. Угода діятиме 120 днів, вона може бути продовжена.

1 серпня з Одеського порту вийшло перше судно з українським продовольством.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба сказав, що готує Кремль на листопад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі