вівторок, 25 травня 2021 17:11

Кулеба розповів про користь Україні від зупинки авіасполучення з Білоруссю

Кулеба розповів про користь Україні від зупинки авіасполучення з Білоруссю
Рішення не тільки політичне, а й безпекове, сказав міністр. Фото: "Укрінформ"

Зупинення авіасполучення з Білоруссю, якою зараз керує диктатор Олександр Лукашенко, вдарить по білоруському бюджету, але збільшить прибуток України. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Білоруський бюджет не доотримуватиме транзитні кошти, які сплачують авіакампанії за проліт білоруським небом, а їхні авіакампанії почнуть зазнавати збитків, повідомляє "24 канал".

"Це рішення приведе до певного збільшення прибутків України. Тому що авіакомпанії ЄС та інших держав, які раніше пролітали над Білоруссю, тепер пролітатимуть над Україною й сплачуватимуть транзитні кошти нашій державі", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вбиваємо двох зайців" - у партії Зеленського розповіли про зупинку авіасполучення з Білоруссю

Рішення не тільки політичне, а й безпекове. Тому що дії білоруської влади непередбачувані. Україна не може заздалегідь зрозуміти всі ризики перебування в авіаційному просторі Білорусі, пояснив Кулеба.

"Якщо зараз "спустити" це (посадка пасажирського лайнера Ryanair, де був білоруський опозиціонер Роман Протасевич, у Мінську. - Gazeta.ua) з рук, то завтра Олександр Лукашенко піде далі й зробить щось ще більш нахабне та більш жорстоке. Тому відповідь має бути дуже принциповою", - сказав міністр.

У неділю, 23 травня, пасажирський літак Ryanair позапланово приземлився в Мінську. Лайнер летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту. За наказом самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач.

Після екстреної посадки літака затримали засновника білоруського опозиційного каналу Nexta – Романа Протасевича.

З 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розповів про користь Україні від зупинки авіасполучення з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі