понеділок, 21 січня 2013 22:15

Кучма свого часу визнав, що жодних доказів проти Тимошенко немає – Власенко

 Кучма свого часу визнав, що жодних доказів проти Тимошенко немає – Власенко
Фото: telegraf.com.ua

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає, що насправді мотиви до вбивства Євгена Щербаня були у двох груп людей, проте екс-прем'єр до цього не причетна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка розповів дипломатам про причетність Тимошенко до вбивства Щербаня

Таку думку він висловив в ефірі 5 каналу.

"Хочу нагадати, що було інтерв'ю Леоніда Кучми, в якому він чітко сказав, що за його президентства ніхто це питання не піднімав, і немає ніяких доказів проти Юлії Тимошенко. Це офіційна заява президента Кучми. Впродовж 16 років з моменту вбивства, жодного разу в жодних матеріалах прізвище Тимошенко не згадувалось. В 2003 році був суд над виконавцями вбивства – жодного слова про Тимошенко не було. Основний свідок – Руслан Щербань, жодного слова про Тимошенко. При цьому, в 1999 році Кушнір, який очолював банду, яка нібито була виконавцем цих вбивств в 90-роках, при дуже загадкових обставинах загинув у СІЗО.  Не Тимошенко була прокурором Донецької області, а Віктор Пшонка. Не Тимошенко тоді була губернатором Донецької області – це був Віктор Янукович", - нагадав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада хоче "зачистити" політичне поле до президентських виборів 2015 року" - Власенко

Також Власенко каже, що в Тимошенко не було мотивів вбивати Щербаня: "Віктор Пшонка сказав, що в Юлії Тимошенко були мотиви. Мотиви були у двох груп людей: політичні мотиви були у Віктора Януковича, який раптом після вбивства Щербаня через три з половиною місяці став губернатором Донецької області, ким би він ніколи не став, якби був живий Щербань. Була друга група, зацікавлена у цьому, - хлопці з Донецького регіону, які потім розділили його майно. Не Тимошенко, не ЄЕСУ, і не хто-небудь інший", - додав він.

Нагадаємо, генпрокурор Віктор Пшонка оголосив, що Генпрокуратура готова висунути Тимошенко звинувачення у замовленні вбивства народного депутата Євгена Щербаня. Норма покарання за цей злочин може передбачати довічне ув'язнення.

 

Зараз ви читаєте новину « Кучма свого часу визнав, що жодних доказів проти Тимошенко немає – Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі