пʼятниця, 23 січня 2009 11:52

Кріль хоче, щоб Путін вибачився

Кріль хоче, щоб Путін вибачився
Лідер партії "Єдиний Центр", народний депутат Ігор Кріль заявляє, що Президент Росії Дмитро Медведєв, прем"єр РФ Володимир Путін і представники ВАТ "Газпром" повинні вибачитися перед Україною за безпідставні звинувачення в крадіжці газу.

Як повідомили в прес-службі партії, Кріль заявив: "Оскільки експерти ЄС підтверджують відсутність фактів несанкціонованого відбору Україною російського газу, Тимошенко повинна зажадати від своїх російських візаві по газових переговорах публічних вибачень перед Україною".

Депутат відзначив, що своїми безпідставними звинуваченнями російські посадові особи і керівництво "Газпрому" завдали шкоди іміджу Україні. "Неодноразово російська влада, не вибираючи слів, використовувала провокаційні звинувачення для просування своїх інтересів в газовій і інших сферах. Але заяви перших осіб держави - дуже серйозна річ, щоб цим нехтувати", - вважає Кріль.

На його думку, саме уряд, дії якого і призвели до розгортання газового конфлікту, зобов"язаний зажадати від російської сторони спростування своїх неаргументованих заяв і вибачень перед Україною.

"У разі відсутності публічних вибачень з боку російського керівництва і "Газпрому" ми пропонуємо юристам Кабміну вивчити можливість представлення в міжнародні судові інстанції позову у справі наклепу і нанесення моральної шкоди міжнародному іміджу України. Ми повинні відстоювати наше добре ім"я. Тільки це дозволить уникнути подібних ситуацій в майбутньому", - сказав Кріль.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «Кріль хоче, щоб Путін вибачився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі