четвер, 13 серпня 2020 18:15

Кравчук повідомив, куди можуть перенести засідання ТКГ з Мінська

Кравчук повідомив, куди можуть перенести засідання ТКГ з Мінська
За словами Кравчука, можна узяти зовсім нейтральну державу. Фото: nrcu.gov.ua

Перший президент України, глава вітчизняної делегації в Тристоронный контактній групі на переговорах щодо Донбасу Леонід Кравчук допускає зміну місця зустрічей ТКГ через ситуацію в Білорусі.

Якщо раптом не буде такої можливості проводити там зустрічі, то шукатимуть інше місце, сказав Кравчук в інтерв'ю Українському радіо.

"Спочатку були не Мінські угоди. Спочатку була Женева. Можна узяти зовсім нейтральну державу. Та сама Швеція. Можемо їх попросити. Це можливо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін замість Сивохо: пояснили, чим буде займатися в ТКГ перший прем'єр-міністр

Кравчук нагадав, що Білорусь участі у тристоронній контактній групі не приймає.

Також він висловив надію, що ситуація в Білорусі владнається. Україна, за його словами, не має втручатися у ці справи.

"Якщо буде потрібна допомога, то вона буде через звернення, і Україна повинна її надати. Поки що, такого звернення немає. Україна має прийняти будь-якого президента, будь-яку раду, які створені в іншій державі. Україна в цьому участі не приймала і поважає будь-який вибір, поважає народ", - сказав перший президент України.

Окрім цього, Леонід Кравчук висловив думку, що на Донбасі можна зробити кроки щодо ширшого застосування російської мови, що не буде порушенням українського закону. Але про другу державну мову не йдеться.

Нагадаємо, раніше Кравчук не виключав приєднання США а також країн Європи до переговорів щодо врегулювання на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук повідомив, куди можуть перенести засідання ТКГ з Мінська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі