пʼятниця, 15 лютого 2013 22:26

Королевська на Вінниччині звільняє чиновників
8

Фото: Фото: Аріна КАНТОНІСТОВА

Міністр праці та соціальної політики України Наталія Королевська сьогодні звільнила начальника Головного управління праці і соціального захисту населення на Вінниччині Олега Новіцького, а також директора дитячого інтернату для розумово-відсталих дітей "Троянда" Георгія Зубко.

15 лютого Королевська відвідала з робочим візитом Вінниччину, під час якого виявила порушення.

"Мені стало відомо, що начальник соціального захисту скорочував кількість пільговиків. Вибачте, а навіщо нам тоді таке управління? Для цього є економічне управління, мер міста. І я не буду пояснювати, роз'яснювати, як цю проблему треба вирішувати. Що це таке, коли начальник не знає, що у нього відбувається в області? Що це таке, коли допустив ситуацію до такого? Обличчя влади має захищати людей, а не навпаки", - заявила Королевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська відчула любов народу: завалили заявами, дарували книги та ікони

Її також обурила ситуація в інтернаті "Троянда". Заклад знаходиться за 7 км від містечка Ладижин. Дитячий будинок-інтернат працює з 1994 року. Він розрахований на 220 дітей-інвалідів І-ї групи з діагнозами ДЦП (важка форма), глибока розумова відсталість, хвороба Дауна. 70% із них – лежачі хворі, які рідко коли залишають стіни палати. Знаходяться підопічні тут із 4 років і до останніх днів життя.

Відвідати його міністр вирішила несподівано, адже поїздка туди не була запланованою. Про проблему в установі стало відомо від однієї з усеукраїнських громадських організацій, яка за день до цього провела моніторинг і виявила в інтернаті ряд грубих порушень.

"Цей заклад - єдиний подібного рангу для дітей, які мають найсерйозніші проблеми з розумовими захворюваннями. І що я там побачила? Діти живуть у неприпустимих умовах. Керівник інтернату понад 14 років на одній посаді. І за цей час там нічого не змінювалося. Треба нову людину, більш активну. Ми з губернатором взяли цей інтернат під особливий контроль. Аби за рік туди знову повернутися і не впізнати це місце", - заявила Королевська.

Зараз ви читаєте новину «Королевська на Вінниччині звільняє чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі