понеділок, 02 березня 2020 11:34

Конституційний суд визначить законність люстрації

Конституційний суд визначить законність люстрації
КСУ розгляне законність люстрації. Фото: glavcom.ua

Конституційний суд 3 березня продовжить розглядати скаргу на закон "Про очищення влади", за яким низка чиновників часів президента Віктора Януковича не можуть обіймати посади у владі. Скаргу подали 47 чинних народних депутатів.

Початок пленарного засідання КСУ запланували на 10:00, повідомляється на сайті суду.

Першим пунктом у порядку денного пленарного засідання зазнечено питання люстрації. Востаннє суд розглядав цю скаргу 16 січня.

Водночас 4 березня відбудеться позачергове засідання Верховної Ради, яке розглядатиме "питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні та зміцненні правопорядку". Парламент може замінити очільника уряду та призначити чотирьох нових міністрів, повідомляє "Українська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гончарук спростував чутки про відставку і розповів про Тігіпка

Президент Володимир Зеленський розглядав кандидатуру бізнесмена і колишнього політика Сергія Тігіпка на пост прем'єр-міністра. Пізніше голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що Тігіпка не призначатимуть очільником Кабміну. Адже бізнесмен підпадає під закон про люстрацію як віцепрем'єр в уряді Миколи Азарова.

Зараз ви читаєте новину «Конституційний суд визначить законність люстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі