вівторок, 13 грудня 2011 13:59

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Конгресмен США закликав владу звільнити Тимошенко та дотримуватися Конституції

Конгресмен США закликав владу звільнити Тимошенко та дотримуватися Конституції

Президент Асоціації конгресменів США Джим Слеттері закликав українську владу звільнити Юлію Тимошенко.

Про це він заявив під час брифінгу в Апеляційному суді Києва, який розглядає скаргу Тимошенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Я закликаю чинну владу України звільнити Юлію Тимошенко та повернутися до дотримання Конституції та законів", - сказав він.

Джим Слеттері, який шість разів був членом Конгресу США, зазначив, що у 2004 році кілька разів відвідував Україну для моніторингу виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фюле не сподобався недостатній прогрес деяких реформ в Україні

"У 2004 році я був тут з надією на демократію та свободу у вашій країні. Зараз я дуже стурбований тим, що побачив, тим, що в Україні не дотримуються принципу верховенства права", - сказав він.

Президент Асоціації конгресменів США закликав народ України не втрачати надію та продовжувати боротьбу за демократію і свободу.

"Я закликаю вас не здаватися, не втрачатися надію та продовжувати боротьбу за демократію у вашій державі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У камері Тимошенко просила Фюле якнайшвидше укласти Угоду про асоціацію

Джим Слеттері також зазначив, що подавав клопотання про відвідування Тимошенко у СІЗО, однак йому було відмовлено у цьому.

Зараз він присутній у залі судових засідань, де розглядається апеляція Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Конгресмен США закликав владу звільнити Тимошенко та дотримуватися Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі