пʼятниця, 26 серпня 2011 19:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Конгрес українців Канади просить владу звільнити Тимошенко

Конгрес українців Канади просить владу звільнити Тимошенко

Президент Конгресу українців Канади Павло Грод закликає українську владу створити належні умови для прозорого і справедливого судового процесу над Юлією Тимошенко та іншими політв'язнями.

"Ми закликаємо, щоб і Юлію Тимошенко, і Юрія Луценка негайно випустили з-під арешту, щоб забезпечити прозорий, справедливий процес, який буде дотримуватися Конституції України та міжнародних демократичних норм. Ми закликаємо суд і прокуратуру про це подбати", - заявив Грод.

Він нагадав, що занепокоєння судовим процесом над екс-прем'єром висловило світове українство, в тому числі Світовий конгрес українців.

"І не тільки громадські організації, а й уряди - уряд Канади, міністр закордонних справ Канади - висловили свою стурбованість і сказали, що цей процес гальмує демократизацію Україні. І ми стурбовані, що імідж Україні буде пошкоджений цим процесом, причому не тільки імідж Україні, а й імідж українського суду ", - підкреслив він.

Нагадаємо, що президент Конгресу Українські Канади Павло Грод сьогодні був присутній на засіданні Печерського суду по розгляду справи Юлії Тимошенко і під час перерви зміг особисто поспілкуватися з лідером партії "Батьківщина" і висловити їй свою підтримку.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес українців Канади просить владу звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

105

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі