понеділок, 06 червня 2016 16:29

Коломойський і Боголюбов вимагають від України $4,6 млрд - ЗМІ

Коломойський і Боголюбов вимагають від України $4,6 млрд - ЗМІ

Мін'юст отримав офіційний позов від трьох кіпрських компаній до України на суму $4,674 млрд.

Про це пише "Дзеркало тижня"

Позивачі - Littop Enterprises Limited, Dridgemоnt Ventures Limited і Bordo Management Limited направили вимогу до Мін'юсту після рішення на їх користь, прийнятого судом Стокгольма. За словами джерела, три кіпрські компанії – міноритарні акціонери ПАТ "Укрнафта", вперше визнали (що випливає з документів. - ред.), що вони підконтрольні громадянину України, Ізраїлю та Кіпру Ігорю Коломойському і громадянину Геннадію Боголюбову.

Суму позову складають 2,063 млрд, які мінориторії Укрнафти вимагають в рахунок втрати дивідендів; 932 млн, необхідних в рахунок штрафних санкцій; 1,679 млрд - в рахунок втрати вартості акцій.

Кіпрські офшори Коломойського і Боголюбова вказують на чотири основні причини для позову до України: експропріація газу, видобутого ПАТ "Укрнафта" або його купівля за заниженими цінами з боку НАК "Нафтогазу України" протягом кількох років; зміна корпоративної структури ПАТ "Укрнафта" в результаті зміни кворуму для проведення загальних зборів акціонерів з 60% до 50%; відсторонення осіб, призначених інвесторами, від управління Укрнафтою; збільшення рентної плати за використання надр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв, що з Приватбанком буде все добре

Раніше кіпрські інвестори Укрнафти заявляли про намір вимагати від України близько $5 млрд ще в січні 2015-го.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський і Боголюбов вимагають від України $4,6 млрд - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі