понеділок, 27 березня 2017 18:24

Колишню соратницю Ющенка судитимуть за угіддя Януковича - ЗМІ

Колишню соратницю Ющенка судитимуть за угіддя Януковича - ЗМІ
Віра Ульянченко керувала Київською ОДА у 2006-2009 роках

Шевченківський районний суд Києва призначив слухання по суті справи про незаконну передачу у власність екс-президента Віктора Януковича угіддя в урочищі Сухолуччя.

Йдеться про територію площею 17,48 га, пишуть "Наші гроші".

Слухання відбудуться 13 квітня.

Восени прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 18 осіб, серед яких колишня голова Київської обласної держадміністрація Віра Ульянченко.

Їх звинувачують у зловживанні службовим становищем та розкраданні майна при передачі земельної ділянки лісового фонду загальною площею 17,48 га Дніпровсько-Тетерівського лісопромислового господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області.

Віра Ульянченко в 2006-2009 роках очолювала Київську ОДА. Восени 2015 року її оголосили в розшук у справі про відчуження лісів Сухолуччя, але пізніше його скасували.

Ульянченко – теща керівного директора компанії ICU Макара Пасенюка, який є фінансовим радником президента Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ющенком зацікавились у Генпрокуратурі

Торік генпрокурор Юрій Луценко заявив, що заочне засудження президента-утікача Віктора Януковича дозволить конфіскувати на користь держави його активи та майно.

"Конфіскувати "Сухолуччя". Конфіскувати всі активи на території України та за її межами", - казав тоді генпрокурор.

Зараз ви читаєте новину «Колишню соратницю Ющенка судитимуть за угіддя Януковича - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі