понеділок, 07 березня 2016 04:54

Клімкін закликав світову спільноту підтримати акції на захист Савченко

Клімкін закликав світову спільноту підтримати акції на захист Савченко
Фото: Уніан

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликає світову спільноту підтримати акції на захист утримуваної в російському СІЗО української льотчиці, народного депутата Надії Савченко.

Про це він написав у своєму Twitter.

"Повністю підтримую мирні акції #FreeSavchenko. Росія повинна негайно припинити повільно вбивати Надію. Закликаю світ підтримати нас в цьому", –зазначив глава зовнішньополітичного відомства України.

Як повідомлялося раніше, 6 березня в Україні та за кордоном відбулися акції на підтримку та з вимогою до Росії звільнити Савченко.

Українка оголосила з 4 березня сухе голодування у відповідь на знак протесту проти зволікання з винесенням їй вироку після того, як на суді в Донецьку Ростовської області Росії, де того дня очікували на завершення слухань після останнього слова Савченко, суддя неочікувано закрив засідання й оголосив перерву до 9 березня.

При цьому ще в середині грудня Савченко оголосила "звичайне" голодування.

Савченко звинувачують в Росії у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетинанні російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили у полон бойовики, які потім примусово переправили до Росії.

2 березня державне обвинувачення зажадало, щоб суд засудив Савченко до 23 років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін закликав світову спільноту підтримати акції на захист Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі