понеділок, 20 червня 2011 14:40

Китайці подарували Азарову 12 мільйонів доларів

Китайці подарували Азарову 12 мільйонів доларів

Президент України Віктор Янукович та Голова Китайської Народної Республіки Ху Цзіньтао підписали Спільну декларацію про встановлення і розвиток відносин стратегічного партнерства між Україною і КНР. Також китайський уряд надав українському Кабміну безоплатну допомогу у розмірі 12,3 млн.дол.

Як повідомила прес-служба Януковича, у документі фіксується започаткування відносин стратегічного партнерства між Україною та КНР, а також визначаються основні принципи, на яких ці взаємини базуються.

Йдеться, зокрема, про взаємну підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності; повагу шляху розвитку, обраного кожною з держав; взаємне незастосування сили чи загрози силою, економічного чи іншого тиску; активізацію міждержавного політичного діалогу на найвищому, високому та інших рівнях.

У Декларації також йдеться про  діяльність двосторонньої Комісії зі співробітництва; найпріоритетніші сфери практичної співпраці; розширення взаємодії у рамках ООН; спільні зусилля із забезпечення миру, стабільності і безпеки у світі та окремих регіонах тощо.

Китайська сторона зобов'язується не застосовувати та не загрожувати застосуванням ядерної зброї проти України як держави, що не має такої зброї.

Також у присутності глав держав було підписано міжурядову угоду про надання уряду України безоплатної допомоги. Підписання цього документа необхідне для юридичного оформлення ухваленого урядом КНР рішення про надання урядові України безоплатної допомоги у розмірі 80 млн. юанів (12,3 млн. доларів - ред.).

Нагадаємо, нещодавно понад 2 млн. осіб були змушені покинути свої будинки через повені в східній провінції Китаю Чжецзян. Прямі фінансові збитки були оцінені в майже 5 млрд юанів - $ 772 млн.

Зараз ви читаєте новину «Китайці подарували Азарову 12 мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі