четвер, 16 травня 2013 18:21

Кириченка допитали через новий КПК - ГПУ

Кириченка допитали через новий КПК - ГПУ
Фото: pravda.com.ua

Американська сторона поки не надала дозвіл на проведення допиту Павла Лазаренка у рамках розслідування справи про вбивство Євгена Щербаня. Про це під час прес-конференції сказала заступник Генерального прокурора Лілія Фролова, передає кореспондент УНН."Ми можемо його допитати тільки на підставі міжнародно-правового доручення і ми вже таке доручення спрямували. Але на жаль дозволу на його допит ми не отримали. Ось чекаємо", - сказала Л.Фролова.

Нагадаємо, вчора у "справі Щербаня" відбувся допит колишнього радника Павла Лазаренка, Петра Кириченка, який перебуває у США. Допит відбувався у режимі відео-конференції.

П.Кириченко розповів про перерахування грошей з рахунків Юлії Тимошенко на рахунки Павла Лазаренка та Олександра Мільченка (кримінальний авторитет Матрос через якого ймовірно замовлення на вбивство Щербаня надійшло від замовників до виконавців – ред..). За словами П.Кириченка П.Лазаренко говорив йому про смертельну загрозу для Ю.Тимошенко і попросив звести його з Матросом. Після цього, зі слів П.Кириченка, він повинен був перераховувати зі своїх транзитних рахунків гроші на рахунки О.Мільченка. Гроші за словами свідка надходили від Ю.Тимошенко. Сам П.Кириченко стверджує, що спочатку не знав за що саме сплачуються гроші.

У своїх свідчення Петро Кириченка зазначив, що ймовірно ініціатором замовлення вбивства Є.Щербаня була Ю.Тимошенко.

Кириченко раніше вже згадував окремі обставини замовлення вбивства Щербаня під час допиту у США в 2001 році.

Зараз ви читаєте новину «Кириченка допитали через новий КПК - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі