середа, 04 лютого 2015 07:35

Київ поступово стає центром російської еміграції — російський політолог

Київ поступово стає центром російської еміграції — російський політолог
фото: to-name.ru

У Росії зараз — гуманітарна катастрофа. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів російський політолог Андрій Окара.

"Деякі щиро вірять у те, що говорить пропаганда. Ніби Кремль усі ненавидять і хочуть знищити. Що Америка напала на Росію й воює на Донбасі. Ще думають, що Росія встає з колін, а маріонеткова Україна заважає їй це робити. Серед інтелектуалів є відверті кон'юнктурники. Для них інтелектуальна проституція — це спосіб життя і стан душі. Свою совість "гасять" грошима з Кремля", - зазначив він.

За його словами, деякі росіяни не вірять і не сприймають пропаганду.

"Наприклад, політолог, журналіст Андрій Піонтковський, доктор історичних наук Андрій Зубов, якого звільнили із МГІМО (Московський державний інститут міжнародних відносин.— ред). Таких людей небагато. Дехто виїхав за кордон — зараз чимало російських опозиціонерів у Києві. Українська столиця поступово стає центром російської еміграції", - додав російський політолог.

Він вважає, що найближче оточення Путіна — Ігор Сєчин, Сергій Іванов, Сергій Шойгу, В'ячеслав Володін, а також кілька олігархів, — це його заручники.

"Зростає невдоволення серед олігархів. Їх бізнес потерпає від санкцій. Говорять про це відкрито, але не можуть вплинути на Путіна. Інакше ризикують повторити долю Михайла Ходорковського, який відсидів 10 років. У Росії ти або з президентом, або шиєш рукавички на заводі. В оточенні Путіна тихо шукають наступника. Час від часу називають якихось персон — нинішнього міністра оборони Сергія Шойгу чи віце-прем'єра Дмитра Рогозіна. Але поки що Путін — безальтернативна фігура", - наголосив Андрій Окара

Зараз ви читаєте новину «Київ поступово стає центром російської еміграції — російський політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі