неділя, 25 січня 2015 02:45

Керрі хоче збільшити тиск на Росію за невиконані Мінські угоди

Керрі хоче збільшити тиск на Росію за невиконані Мінські угоди
zn.ua

Держсекретар США Джон Керрі засудив обстріл житлових кварталів в Маріуполі та пригрозив Росії збільшенням тиску з боку США та міжнародної спільноти, якщо вона негайно не виконає умов Мінських угод.

Про це він заявив у суботу, перебуваючи в Цюріху, передає "Укрінформ".

"Я приєднуюся до моїх європейських колег у рішучому засудженні сьогоднішньої жахливої атаки підтримуваних Росією сепаратистів на цивільні райони Маріуполя, мирне місто в 25-ти кілометрах від лінії припинення вогню за Мінською угодою, з використанням системи "Град" та інших сучасних видів зброї", - наголосив глава Держдепу.

Він назвав ганебним те, що сепаратисти публічно прославляють свої атаки в умовах кричущих порушень Мінських угод.

Водночас Керрі пов'язав ескалацію насильства в зоні АТО з "безвідповідальним та небезпечним рішенням Росії щодо постачання бойовикам протягом останніх тижнів сотень нових одиниць сучасної зброї, в тому числі, ракетних систем, важкої артилерії, танків та бронетехніки".

Він звернувся із закликом до російського керівництва "негайно припинити підтримку сепаратистів, закрити міжнародний кордон з Україною, відвести всю зброю, бойовиків та припинити їхню фінансову підтримку".

"У противному випадку, тиск з боку Сполучених Штатів та міжнародної спільноти на Росію та їхніх ставлеників буде тільки зростати", - підкреслив Держсекретар США.

Зараз ви читаєте новину «Керрі хоче збільшити тиск на Росію за невиконані Мінські угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі