понеділок, 13 квітня 2020 16:49

Карантин не переносить вибори - ЦВК

Карантин не переносить вибори - ЦВК
Вибори можна перенести тільки, якщо надзвичайний чи воєнний стан, каже голова ЦВК. Фото: Макс Требухов, LB.ua

Карантин не є юридичною перешкодою для проведення виборів. Про це сказав голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко.

"У Конституції йдеться, що обмеження виборчих прав громадян можливе в умовах воєнного або надзвичайного стану. По суті, якщо виникне ситуація в країні, коли неможливо буде провести вибори, то це є підставою для введення надзвичайного стану", - розповів Діденко LB.ua.

"До речі, карантинні заходи розпочалися під час наближення до завершення виборчого процесу у 179-му виборчому окрузі в Харківській області, де відбувалися проміжні вибори народного депутата 15 березня.

І ЦВК прийняла постанову, де рекомендувала місцевим органам влади, виборчим комісіям організувати роботу для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Тоді також лунали заяви про необхідність перенесення виборів.

Деякі члени комісії боялися виходити на роботу, можливо, знизилась явка на виборах. Але юридичних підстав зупиняти виборчий процес у ЦВК не було. Крім того, на той момент у Харківській області не було зафіксовано жодного випадку інфікування", - сказав голова ЦВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко лідирує в рейтингах у Києві. Другий - Притула

Місцеві вибори в Україні заплановані на 25 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Карантин не переносить вибори - ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі