четвер, 29 квітня 2021 20:07

Кадрові зміни в енергетиці пов'язали з переговорами Зеленського і Путіна

Кадрові зміни в енергетиці пов'язали з переговорами Зеленського і Путіна
Раніше Зеленський говорив, що все йде до зустрічі з Путіним. Фото: glavcom.ua

Призначення міністром енергетики Германа Галущенка може бути пов'язано з майбутніми переговорами президента України Володимира Зеленського з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це Gazeta.ua сказав народний депутат від "Голос" Ярослав Юрчишин.

"Галущенко довів Енергоатом до складного стану. Проти нього давали свідчення про ймовірне втягнення в корупцію. Але це не зупинило монобільшість від призначення на посаду.

Скоріше він компромісна фігура в енергетичному секторі напередодні переговорів Зеленського з Путіним. У нас періодично з'являється то російська атомка, то надається перевага вугіллю з окупованих територій. Періодично є таке легке підігрування", - каже нардеп.

"З посади директора Нафтогазу усувають Коболєва. За якого Нафтогаз виграв суд у Газпрому. Зараз призначають Галущенка.

Поступово усуваються або пом'якшуються позиції людей, які відстоювали інтереси України в газовій сфері. Натомість проводяться "темні конячки", які мають співпрацю з Деркачем, який визнаний нашими міжнародними партнерами російським агентом", - говорить Ярослав Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський хотів забрати в Нафтогазу 50 млрд грн і пустити на "Велике будівництво"

Чому за Галущенка проголосували крім "Слуги народу", "Батьківщина", ОПЗЖ і дві групи, буде видно по змінах до бюджету або призначеннях в Міненерго, зауважив депутат.

"Міністерство енергетики - стратегічне. Один із найактивніших засобів тиску з боку Росії - енергетика. Пам'ятаємо, як у пакеті "Харківських домовленностей" було зменшення ціни на газ.

Це Міністерство - кощеєва голка для Путіна. Не зважаючи на те, що він будує "північні потоки", Росія все одно залежна від енергетичної ситуації в Україні.

І тому більш толерантна людина в енергетиці для Путіна буде бажаною. Тому не дивно, що це призначення супроводжував особисто Єрмак (керівник Офісу президента. - Gazeta.ua)", - каже Ярослав Юрчишин.

"Уряд як був сировинним придатком для Офісу президента, так і лишається. Погодження членів уряду проходить спочатку в Офісі, а вже тоді виноситься номінально на фракцію. Всі кадрові рішення узгоджуються і приймаються Єрмаком.

"Слугам народу" натякнули, що ті, хто не проголосують, можуть не очікувати неофіційної зарплати", - говорить нардеп.

29 квітня Верховна Рада призначила Галущенка міністром енергетики. ЗМІ називають його кумом нардепа Андрія Деркача.

Напередодні Кабінет міністрів повідомив про припинення повноважень голови правління Нафтогаз України – Андрія Коболєва. Замість нього компанію очолив Юрій Вітренко.

Цього тижня Зеленський заявив, що все йде до того, що зустріч із Путіним відбудеться.

Зараз ви читаєте новину «Кадрові зміни в енергетиці пов'язали з переговорами Зеленського і Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі