понеділок, 15 серпня 2011 20:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

До Тимошенко прийняті неадекватні заходи - МЗС Чехії

До Тимошенко прийняті неадекватні заходи - МЗС Чехії

До екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко прийняті неадекватні заходи, а судовий процес над нею не відповідає європейським нормам. Таку думку озвучив віце-прем'єр, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг в інтерв'ю сайту Aktu?ln?.cz.

"На прикладі України ми бачимо, як нейтралізують і виводять з політичної боротьби самого здатного і найпопулярнішого лідера опозиції", - зазначив Шварценберг.

Він розповів, що лист київській владі, в якому піддано гострій критиці судовий процес Тимошенко, буде передано з новим послом Чехії в Україну, який прибуде в країну напередодні Дня незалежності.

"Як торгові, так і політичні звичаї в Україні дуже відрізняються від загальноприйнятих", - зазначив чеський віце-прем'єр, коментуючи листа.

"Така, на жаль, є дійсність, і вона не пов'язана з винністю або невинністю Тимошенко. Дійсність пов'язана з тим, як проходить суд, як ставляться до демонстрантів, і це все викликає у нас великі побоювання", - зазначив Шварценберг.

Шварценберг звертає увагу на те, що Україна все помітніше лягає на курс, який не має нічого спільного з курсом країни Європейського Союзу.

Нагадаємо, нещодавно президент Чеської Республіки Вацлав Клаус звернувся листом до Віктора Януковича з проханням надати запевнення в тому, що судовий процес над колишнім прем'єром України Тимошенко не носить політичний характер.

Зараз ви читаєте новину «До Тимошенко прийняті неадекватні заходи - МЗС Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі