четвер, 22 лютого 2018 11:45

З усієї "західної преси" про нібито арешт майна Льовочкіна писав тільки невідомий блогер - експерт-міжнародник

З усієї "західної преси" про нібито арешт майна Льовочкіна писав тільки невідомий блогер - експерт-міжнародник
Експерт-міжнародник Андрій Бузаров повідомив, що про "арешт майна Льовочкіна у Франції" досі не повідомило жодне закордонне ЗМІ. Фото: 112 Україна

Повідомлення українських ЗМІ про "західну пресу", яка написала про "арешт майна" народного депутата Сергія Льовочкіна, засновані на публікації блогера Vencel на форумі любителів американської політики Daily Kos. Як повідомив на своїй сторінці в "Фейсбуці" експерт-міжнародник Андрій Бузаров, цей блогер зареєструвався на Daily Kos всього два тижні тому, і учасники форуму сумніваються в тому, що англійська мова у цього блогера - рідна.

"Під "західною пресою", яка нібито зацікавилася повідомленнями про арешт майна Льовочкіна, мається на увазі сайт Daily Kos.

Цей сайт, по суті, являє собою англомовний форум любителів американської політики. Саме американської, а не української. Чесно кажучи, досі, регулярно роблячи огляди іноземної преси, я про цей ресурс нічого не чув. Ще більш незрозумілим є те, чому на такому ресурсі хтось міг зацікавитися нюансами майнових питань українських політиків. І хто там міг знати, наприклад, про Рабіновича і його "боротьбу за відновлення справедливості в Україні"?

Насправді, на вищевказаному сайті кожен, хто цікавиться американською політикою, може вести свій власний блог, у тому числі, за допомогою дезінформації громадськості. У ролі "представника західної преси" виступив якийсь блогер Vencel, який зареєструвався на сайті 10 лютого 2018 року, тобто нещодавно і, швидше за все, цілеспрямовано для створення відповідного інформаційного приводу. Ні електронної пошти блогера, ні редакції сайту встановити неможливо. Цікаво відзначити, що користувачі, що залишили коментарі під відповідним блогом, висловили сумнів, що англійська мова є рідною для блогера Vencel. Також цікаво, що Vencel розмістив вже 4 блоги, і всі вони стосуються України (скріншоти додаються)", - написав Бузаров.

Експерт вважає, що все це вказує на явно штучно створений інформаційної привід, який потрібен був для маніпуляції громадською думкою.

"Подібні методи в Україні застосовуються досить часто, коли, наприклад, на якому-небудь інтернет-форумі розміщується від аноніма недостовірна інформація з метою дискредитації конкретної особи. Отже, якщо Рабінович дійсно хоче посилатися на "іноземні видання", йому потрібно бути максимально коректним і перевіряти відповідну інформацію. Подібним чином слід бути дуже уважним і українським ЗМІ", - пояснив він.

Також Бузаров повідомив, що про "арешт майна Льовочкіна у Франції" досі не повідомило жодне закордонне ЗМІ, включаючи французькі.

"Досі, до речі, я не можу знайти в іноземній пресі, в тому числі, франкомовній, підтвердження арешту майна Льовочкіна. Виникає питання, а чи було воно взагалі? Якщо воно було, то чому про це не пише хоч якесь іноземне видання? Блоги блогерів на форумах, нехай навіть і на іноземних, без відповідних доказів, розглядатися як достовірні не можуть.

Отже, виходячи з логіки і ланцюжка подій, стає цілком очевидним мотиви і мета тих статей, які з'явилися відносно Льовочкіна, а також звинувачень на його адресу з боку Рабіновича", - написав він.

"Українським експертам ж при аналізі вітчизняних джерел потрібно бути дуже уважними, особливо коли в них йде посилання на "авторитетні західні видання", - резюмував експерт.

Зараз ви читаєте новину «З усієї "західної преси" про нібито арешт майна Льовочкіна писав тільки невідомий блогер - експерт-міжнародник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі