четвер, 08 жовтня 2009 11:06

З фракції БЮТ вигнали трьох депутатів

З фракції БЮТ вигнали трьох депутатів

Фракція Блоку Юлії Тимошенко виключила з фракції депутатів Верховної Ради Володимира Каплієнка, Геннадія Задирка і Ігоря Рибакова.

Про це сказав член фракції БЮТ Сергій Міщенко.

За його словами, таке рішення було ухвалене в четвер на засіданні фракції.

"Ухвалили рішення виключити Каплієнка, Задирка і Рибакова", - сказав він.

За словами депутата, мотивація виключення Задирко і Каплієнка полягає в тому, що вони неодноразово голосували за окремі рішення Ради спільно з фракцією Партії регіонів.

"По-перше, вони не завжди приходять на свої робочі місця, але картки їх голосують на підтримку Партії регіонів... тому зрозуміло, що вони вже працюють на іншу політичну силу", - сказав він.

Коментуючи виключення з фракції Рибакова, Міщенко підкреслив, що фракція вже давно визначилася з виключенням його з БЮТ.

Міщенко підкреслив, що ці три депутати числитимуться в парламенті як позафракційні.

Нагадаємо, що у червні Задирко і Каплієнко прогнозували, що БЮТ спробує позбавити їх мандатів.

Раніше вони заявили, що вийшли з партії "Всеукраїнське об"єднання "Батьківщина", яке входить до БЮТ.

У липні БЮТ оскаржив у Вищому адміністративному суді рішення Донецького апеляційного адміністративного суду від 29 травня, який підтвердив рішення Луганського окружного адмінсуду про скасування рішення ради і з"їзду БЮТ від 30 червня 2008 року про дострокове припинення повноважень Рибакова.

30 червня 2008 року пройшов міжпартійний з"їзд БЮТ, на якому було ухвалене рішення про дострокове припинення повноважень депутата Ради Рибакова.

6 червня 2008 року Рибаков вийшов зі складу коаліції в Раді, пише Обком.

Зараз ви читаєте новину «З фракції БЮТ вигнали трьох депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі