четвер, 19 травня 2016 17:54

Хмара: Вибори на Донбасі - міна для України

Хмара: Вибори на Донбасі - міна для України
nr2.com.ua

Вибори на окупованих територіях можуть зруйнувати державу. Пояснити це народним депутатам хочуть громадські активісті та добровольці з полку "Азов" на марші "Вимоги нації".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав учасник акції політик і правозахисник Степан Хмара

"Чітко вимальовується спроба вищого керівництва держави поступово здійснити капітуляцію на вимогу Путіна і західних партнерів. Вибори на Донбасі - спроба легалізувати проросійських коллаборантів. Вмонтувати у тіло країни регіон, який буде повністю підконтрольний Росії. Повісити його на утримання України. Так закладуть велику дестабілізаційну міну по руйнуванню держави. Тому завтрашній марш "Вимога нації" необхідний", - каже він.

В учасників маршу є й інші вимоги.

"Попри недопущення виборів на окупованих територіях, треба ставити й інші вимоги. Наприклад: негайне ухвалення закону про окуповані території Донбасу. У якому Росія буде визначена агресором. Відповідно, з агресором неприпустимо здійснювати дипломатичні та економічні відносини", - заявив Хмара.

Суспільство ніяк не реагує на корупцію у владі, каже політик. Щоб відбулись зміни, потрібно протестувати.

"Наше суспільство повинне реагувати активніше. Відчувається заторможенність. Відсутність адекватної реакції на поведінку влади. Немає ніякої суспільної акції у відповідь на корупційні дії вищих чиновників. У першу чергу президента. Який є головним джерелом і втіленням корупції в країні. Це неприпустимо у країні, де суспільство має відчуття гідності, справедливості і хоче жити в правовій державі", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із виборами на Донбасі матимемо нове Придністров'я - Лук'яненко

Нагадаємо, завтра у Києві пройде марш "Вимога нації". Там виступлять діячі культури, ветерани АТО, письменники, Герої України та активісти. Серед учасників заходу: Андрій Білецький, Василь Шкляр, Левко Лук'яненко, Степан Хмара та інші.

Зараз ви читаєте новину «Хмара: Вибори на Донбасі - міна для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі