понеділок, 29 травня 2017 16:26

Харківські антикорупціонери звинувачують владу в покриванні Кернеса

Харківські антикорупціонери звинувачують владу в покриванні Кернеса
На думку активістів, відповідальність за дерибан землі в Харкові разом із заступником мера міста Тетяною Овчинніковою повинен нести і сам мер Генадій Кернес. Фото: Антикор

Харківські активісти незадоволені позицією правоохоронців щодо мера міста Геннадія Кернеса. На їхню думку, відповідальність за дерибан землі в місті разом з Тетяною Овчинніковою (заступник мера Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин) повинен нести і Кернес.

Про це заявив співголова Харківської антикорупційного центру Дмитро Булах.

"Площа ділянок, які були виділені за кооперативною схемою, становить до 1000 гектар. Це не могло пройти повз мера міста. Мене також насторожує, що підозри пред'являються заступникам", - заявляє Булах. Він підкреслює, що ці землі - це двадцята частина території Харкова, а їх вартість - до 10 мільярдів гривень.

Нагадаємо, прокуратура встановила, що посадові особи Харківської міської ради, шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили земельні ділянки, які належать територіальній громаді Харкова, загальною площею понад 650 га вартістю понад 4 млрд грн.

"Під час досудового розслідування встановлено, що до скоєння зазначених кримінальних злочинів, поряд з іншими особами, причетна Овчиннікова", - заявляли в ГПУ.

За даними місцевих ЗМІ, вся земля, про яку говорять в прокуратурі, дісталася не черговикам, а вельми забезпеченим людям з оточення Кернеса. За твердженням журналістів порталу ХН, навіть Михайло Добкін побудував свій будинок на землі, виділеній за цією схемою. "Наші гроші" також повідомляли, що одному з двориків на Сумській близько сотки землі було виділено під гараж батькові Михайла Добкіна, Марку. При цьому, ділянка знаходиться не просто на прибудинковій території, але і в зоні культурної спадщини (претендувати на таке місце можуть тільки інваліди першої групи та учасники війни).

За твердженнями ЗМІ, вже після того, як прокуратура зайнялася кооперативною схемою Кернеса, міськрада виділила ще кілька гектарів. Але на цей раз структури, які отримали безкоштовну землю, виявилися близькі не до Кернеса, а до керівника Адміністрації президента, екс-голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна! Місцеві антикорупціонери вважають, що подібним чином Кернес намагається домовитися з владою і уникнути відповідальності. У відповідь на це вони створюють громадську організацію, яка буде відслідковувати розгляд "земельної справи" в прокуратурі і судах.

Зараз ви читаєте новину «Харківські антикорупціонери звинувачують владу в покриванні Кернеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі