середа, 05 вересня 2012 13:19

Гривня падає через тактичні помилки Нацбанку - експерт

Гривня падає через тактичні помилки Нацбанку - експерт
Фото: obozrevatel.com

Ситуація з курсом гривні склалася через тактичні помилки Національного банку та уряду.

Про це на прес-конференції у Києві сказав голова Асоціації банків України Олександр Сугоняко.

"Ця ситуація могла не трапитися. Якби уряду не вдалось залучити три мільярди, це сталось би ще раніше. Вчора була чисто тактична проблема, пов'язана з різким збільшенням коштів на коррахунку", - наголоси він.

Сугоняко пояснив, що ще у липні, залишок на коррахунку сягав 16-18 мільярдів, а за останній тиждень вже 20-25 мільярдів.

"В цих умовах, коли навіть короткострокові кредити банки не хочуть давати, ці гроші нема куди дівати. Власники цих коштів пішли на ринок валют і сформували додатковий попит", - пояснив голова Асоціації банків.

На його думку, ситуація в той день з валютами США сильно не впливала на український ринок валюти. Проблема криється саме у внутрішній політиці Нацбанку.

"Це прояв глибинної стратегічної проблеми. Її можна прибрати, але за це треба буде платити. Зараз Нацбанк загнався у кут через політизацію своєї діяльності. Якщо він буде і далі тримати у будь-що курс, буде продовжувати утримувати ліквідність, буде виконувати спеціальне замовлення, то зірве курс", - зазначив Сугоняко.

Зараз ви читаєте новину «Гривня падає через тактичні помилки Нацбанку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі