четвер, 13 квітня 2017 16:13

ГПУ вже розслідує корупцію Сергія Рибалки - Станчевський та Макар

ГПУ вже розслідує корупцію Сергія Рибалки - Станчевський та Макар
НАЗК каже, що народний депутат Сергій Рибалка (на фото) не все вніс до своєї електронної декларації

Громадські активісти, які цього тижня у стінах ВР ініціювали створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування корупційних дій нардепа-радикала Сергія Рибалки, звернулися із заявою до Генеральної прокуратури.

Про це повідомляє Перший діловий канал.

Журналіст-розслідувач Олексій Станчевський, нардеп ВР 1-го скликання та ветеран АТО Іван Макар, кримськотатарська активістка і волонтер Гайде Різаєва та ветеран АТО Олег Кравець звернулися до відомства Юрія Луценка з вимогою перевірити факти організації та фінансування нардепом Сергієм Рибалкою акцій силового блокування магазинів торгової мережі АТБ. Оптимізму активістам додав факт того, що ГПУ вже розпочала розгляд інших справ щодо Сергія Рибалки, які стосуються фінансових зловживань наближених до нього фірм. Правдивістю електронної декларації Рибалки зацікавилися і в НАЗК.

"Ми знаємо, що сьогодні викликали народного депутата Рибалку на допит. Крім того – закрили рахунки його особистих фірм, які зареєстровані на його батька, окрім того – до нього є питання у фіскальних органів з приводу несплати податків. І по електронному декларуванню до нього є питання у НАЗК з приводу того, що він не все вніс до своєї декларації. І політичні питання, і громадські, і економічні, - з усіх боків зараз розглядається ця фігура", - заявив під стінами ГПУ журналіст-розслідувач Олексій Станчевський.

Екс-нардеп та адвокат Іван Макар пов'язує затримку розгляду справи про фінансування Рибалкою інформаційної та силової атаки на мережу АТБ з депутатською недоторканістю самого Рибалки. Перша заява активістів про корупційні діяння була передана до ГПУ ще 18 січня. Як розповів Макар в інтерв'ю журналістам Першого ділового, подібну заяву правоохоронці мають розглядати протягом 24 годин. Та одразу ж вносити до Єдиного реєстру досудових рішень. Ні таких внесень, ні початку розслідування досі немає. Іван Макар припускає, що на правоохоронців тиснуть з високих кабінетів Верховної Ради.

"В нас загалом існує така практика бездіяльності правоохоронних органів. Але в даному випадку те, що ця корупційна справа так затягнулася, мені здається, пов'язано з тим, що Сергій Рибалка – народний депутат. І ніхто не хоче зв'язуватися з народним депутатом. Тому правоохоронці і бездіють", - розповів журналістам Першого ділового народний депутат ВР першого демократичного скликання, ветеран АТО та адвокат Іван Макар.

Якщо ГПУ, ДФС та НАБУ і надалі бездіятимуть у справі про корупцію Сергія Рибалки, як кажуть Станчевський, Різаєва, Макар та Кравець, за діло візьметься вулиця. Активісти через масові громадські протести домагатимуться розслідування цієї справи Тимчасовою слідчою комісією ВР. "Ми беремо це питання під свій контроль" - заявив цього тижня у кулуарах ВР ветеран АТО Олег Кравець.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ вже розслідує корупцію Сергія Рибалки - Станчевський та Макар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі