понеділок, 15 січня 2018 09:49

Гірка правда про "Мінськ": українські представники їздять за власний кошт і сплять на підлозі

Гірка правда про "Мінськ": українські представники їздять за власний кошт і сплять на підлозі
"Ви просто не уявляєте, яке приниження відчуває там Марчук і Кучма" - Роман Безсмертний про "Мінськ". Фото: відкриті джерела

Учасники Тристоронньої контактної групи від України не забезпечені необхідними умовами для проведення перемовин.

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол Роман Безсмертний в ефірі "Гордон", повідомляє Espreso.tv

"Мене вразив волонтерський принцип української дипломатії. Це означає, що ти працюєш, але не маєш документів, необхідних для забезпечення цього процесу. Ти не маєш чітких інструкцій, як ти маєш діяти, ні елементарних умов для забезпечення того, щоб ти міг би аргументувати... Ви просто не уявляєте, яке приниження відчуває там прем'єр-міністр Марчук (1995 р.), президент Кучма (1994-2005 рр.)" - сказав він.

Всі учасники переговорів від України їздять до Мінська власним коштом, розповів Безсмертний.

"Я не знаю, як зараз, але іноді траплялися ситуації такі, що люди в посольстві там спали покотом по 12 осіб на підлозі. Дипломати. Представники України" - зауважив він.

Водночас посол вважає, що до Мінська все ж варто їздити заради двох речей: припинення обстрілів і повернення полонених українців.

Він також розповів, що під час проведення перемовин ватажки терористичних організацій ДНР та ЛНР усвідомлюють, що зрадили Україну.

"Я відчув, що вони розуміють свою ницість Вони розуміють, що це їхня катастрофа... Вони розуміють, що зрадили Батьківщину. Дуже часто на переговорах, коли треба було ситуацію звести на нуль, я переходив на риторику таку, що ви - зрадники Батьківщини, ви кримінальники, ви відповідатимите. Про яку амністію ви говорите? Після цього, зрозуміло, жодні переговори більше не велися", - додав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики стріляли з БМП, полював снайпер: в лавах АТО є поранені

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили Мінські угоди в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".
Зараз ви читаєте новину «Гірка правда про "Мінськ": українські представники їздять за власний кошт і сплять на підлозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі