середа, 03 жовтня 2018 13:56

Голова райдержадміністрації працював на ФСБ

Голова райдержадміністрації працював на ФСБ
У Харкові голова РДА "зливав" російським спецслужбам дані про бійців АТО. Фото: відкриті джерела

Служба безпеки України викрила голову держадміністрації одного з районів Харкова на співпраці з спецслужбами РФ. Однак той втік до Росії. Про це повідомив сайт відомства.

Прізвища чиновника не називають.

Посадовця 2015-го в окупованому Росією Криму завербувала ФСБ.

Чоловік, який мав допуск до державної таємниці, використовував для спілкування з росіянами електронну пошту та видані кураторами засоби мобільного зв'язку із спеціальними додатками.

Райадміністрація під керівництвом зловмисника саботувала укази президента із забезпечення "черг" мобілізації на території району.

Крім того, за ініціативою посадовця у Харкові були створені "альтернативні" спілки ветеранів АТО. Вони займались не допомогою ветеранам війни на Донбасі, а вимаганням грошових коштів із підприємців міста.

Через діяльності цих псевдоспілок також збиралась, систематизувалась та передавалась голові адміністрації інформація щодо особистих даних учасників АТО. Він накопичував її на електронних пристроях для подальшої передачі спецслужбам РФ.

Також чиновник мав закордонний паспорт громадянина РФ та індивідуальний податковий номер.

Чоловікові інкримінують державну зраду. Оскільки він втік до Росії, його оголосять у розшук.

СБУ перевіряє інших посадовців органів влади та місцевого самоврядування Харківської області, які, можливо, причетні до агентурної мережі спецслужб РФ та мають російські паспорти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від залицянь у кафе до гаманця під ногами - українцям розповіли про вербовку Росією

Торік у грудні правоохоронці затримали перекладача прем'єр-міністра.

Станіславу Єжову оголосили підозру в держзраді. У СБУ кажуть, чиновника завербували російські спецслужби під час закордонного відрядження.

Зараз ви читаєте новину «Голова райдержадміністрації працював на ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі