субота, 23 жовтня 2010 08:44

Голова КРУ каже, що Тимошенко і Турчинова посадять

Голова КРУ каже, що Тимошенко і Турчинова посадять

Аудит діяльності уряду Юлії Тимошенко має на меті виявити зловживання попередньої влади і ніяк не пов'язаний з політичною діяльністю лідерів БЮТ.

Про це в ефірі каналу Інтер заявив голова Контрольно-ревізійного управління Петро Андрєєв.

"Аудит ніяким чином не стосується політики. Ще в лютому президент країни Віктор Янукович дав доручення провести аудит діяльності попереднього уряду, щоб знати, у якому стані державні фінанси, економіка. Щоб можна було правильно прийняти управлінські рішення. Щоб знати, куди йти, як будувати економіку. Тому Юлія Володимирівна лукавить і вона завжди звикла це робити. Наша перевірка виявила повне ігнорування урядом законодавства. Чому потрібно було використовувати кредити МВФ, МБРР, ресурси Кіотського протоколу? Бо всі кошти під виглядом різноманітних схем, завищення вартості на держзамовленнях потрібно було покривати", - зазначив головний ревізор країни.

"Фірма, яка створена за місяць до державної закупки м'яса, отримує від Держрезерва 500 млн., а наступного дня її немає. Думаєте, її можна закрити за один день без покривання впливових осіб? Уряд звинувачують у підвищенні цін на продукти. Майже 700 тис. тон з Держрезерву і Аграрного фонду взагалі немає. Гроші за нього перерахували, а зерна нема", - наголосив Андрєєв.

На уточнююче питання, чи закінчаться подібні звинувачення вироком суду і чи посадять за це осіб, чиї прізвища були озвучені (Тимошенко та Турчинов — ред.), Андрєєв заявив:

"Звісно, посадять. Є конкретні порушення, КРУ їх зафіксувала. Матеріали перевірки передані в органи дізнання, потім їх передадуть до прокуратури. Вже 171 справа за матеріалами перевірки порушена".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Голова КРУ каже, що Тимошенко і Турчинова посадять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі