пʼятниця, 24 січня 2014 15:57

Голова Черкаської обласної ради готовий піти з посади, якщо проголосують депутати

Голова Черкаської обласної ради готовий піти з посади, якщо проголосують депутати
Валерій Черняк Фото: oblrada.ck.ua

Голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк звернувся до правоохоронців розслідувати  справу щодо вчорашньої спроби захопити будівлю облдержадміністрації. Він не бачить причин пускати містян всередину будівлі, а з посади піде лише якщо проголосують депутати обласної ради.

Про це він повідомив кореспонденту Gazeta.ua

"Ситуація у місті нездорова. Ми провели переговори  з лідерами черкаської опозиції. Вони виставили одну умову, щоб відпустили вчорашніх бійців. Це не наші повноваження сьогодні керувати правоохоронними органами, але ми готові до переговорів з прокуратурою. Закликаємо всі політичні сили до діалогу, - прокоментував ситуацію у Черкасах Валерій Черняк. - Хочуть, щоб я склав повноваження — на це є сесія обласної ради. Депутати піднімуть питання і я піду".

Мирно пускати людей у будівлю, за словами Черняка, не будуть: "Для чого їх впускати всередину? Щоб далі ламали меблі, чинили безчинства і знищували документи? Вчора знищили багато важливих документів. Зараз робимо експертизу. Працює комісія, щоб встановити збитки".

Сьогодні обласна адміністрація не працює,  всередині забарикадувалися міліції. Мітингувальники говорять, що ввечері буде новий штурм.

Зараз ви читаєте новину «Голова Черкаської обласної ради готовий піти з посади, якщо проголосують депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі