понеділок, 22 липня 2019 07:26

Голосування офіційно завершилось

Голосування офіційно завершилось
Останньою закрилася дільниця у Сан-Франциско. Фото: з відкритих джерел

Голосування на позачергових виборах до Верховної Ради офіційно завершилось – закрилася остання виборча дільниця у Сан-Франциско.
Розпочався підрахунок голосів та оформлення протоколів голосування, повідомляє Укрінформ.

Своїм правом голосу на дільниці в Сан-Франциско, яка географічно охоплює 12 штатів, скористалися 339 українських виборців із зареєстрованих 23 710. Таким чином, явка там становила 1,43%. Для порівняння: у другому турі президентських виборів 21 квітня, явка була 2,43%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серйозних порушень на виборах не було - ЦВК

Невисокий рівень активності виборців традиційно пояснюється, зокрема, великими відстанями, які доводиться долати громадянам України до виборчої дільниці. Наприклад, людям, що живуть на Гаваях, для цього потрібно летіти майже п'ять годин літаком.

Чотири виборчі дільниці у США діють на постійній основі й розташовані при дипломатичних установах України. Вони охопили українських виборців, зареєстрованих у всіх 50-ти американських штатах, окрузі Колумбія, а також в Антигуа і Барбуда.

21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори.

За результатами Національного екзитполу, до Верховної Ради проходять п'ять політичних партій: "Слуга народу" (42,2% голосів), "Опозиційна платформа – За життя" (11,4%), "Європейська солідарність" (8,8%), "Батьківщина" (7,4%) та "Голос" (6,5%).

Зараз ви читаєте новину «Голосування офіційно завершилось». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі