вівторок, 17 вересня 2013 22:50

"Гола та боса Україна ще 30 років з простягнутою рукою стоятиме перед ЄС" - комуніст

"Гола та боса Україна ще 30 років з простягнутою рукою стоятиме перед ЄС" - комуніст

Комуністична партія України поскаржиться до Європейського парламенту на рішення ЦВК про заборону проводити референдум щодо вступу України до Митного союзу. Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив нардеп, член фракції КПУ Олександр Зубчевський.

"Ми зі свого боку не будемо сидіти склавши руки. Наше рішення - резолюція - буде спрямована до Європейського парламенту до лівих партій для того, щоб вони в деталях розібралися в ситуації з референдумом - в даному випадку про рішення суду і ЦВК. І воно буде досить не однозначним. Тому що шлях референдуму - це європейська практика", - сказав він.

Народний депутат дав свій прогноз розвитку подальших подій.

"На мою думку є три варіанти розвитку подій. Перший - це в судовому порядку оскаржувати ті рішення, які були раніше прийняті. Другий момент: паралельно ми будемо проводити акції протесту по всій території України, вимагаючи виконання закону про референдум і дати людям висловити свою волю. Я не виключаю того, що ми повторимо збори громадян для того, щоб знову пройти всю необхідну процедуру відповідно до закону і Конституції України", - підкреслив комуніст.

На запитання "регіонала" Олега Царьова, який сенс проводити сьогодні референдум про вступ до МС, якщо його КПУ програє, Зубачевський відповів: "Ми його не програємо. У нас сьогодні йде роз'яснювальна робота... Усі думають, що асоціація - це відразу Європейський союз. Та ні. Будемо ми 20-30 років ще стояти з простягнутою рукою перед ЄС і ніхто нас не чекає - голу і босу Україну - у цьому ЄС".

Зараз ви читаєте новину «"Гола та боса Україна ще 30 років з простягнутою рукою стоятиме перед ЄС" - комуніст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

205

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі