пʼятниця, 26 серпня 2022 21:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Голова комітету Бундестагу закликає негайно передати Україні більше важкої зброї

Голова комітету Бундестагу закликає негайно передати Україні більше важкої зброї
Голова комітету Бундестагу закликає негайно передати Україні більше важкої зброї. Фото: Укрінформ

Голова комітету німецького Бундестагу в європейських справах Антон Гофрайтер закликав постачати Україні більше важкого озброєння зі складів Бундесверу просто зараз.

Про це політик партії "Зелених" заявив у програмі Frühstart на телеканалі ntv, передає Укрінформ. Гофрайтер твердо переконаний, що швидкі постачання зброї в Україну можуть призвести до швидшого завершення війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна отримає бойову авіацію від Заходу – льотчик дав прогноз

З огляду на це Бундесвер може бути послаблений лише в короткостроковій перспективі.

"Для Бундесверу не буде катастрофою, якщо вони отримають заміну зброї наступного року або через рік. Щодо України, то їй зброя потрібна негайно, "зокрема бронетранспортери й танки", – заявив політик.

Відповідаючи на запитання, як довго може тривати конфлікт, Гофрайтер сказав: що більше зброї Німеччина доправить, то швидше закінчиться війна, тому що вищими будуть витрати для Володимира Путіна та його режиму.

Берлін не постачатиме Україні озброєння, з якого Збройні сили України зможуть завдати ударів по території Російської Федерації.

У Німеччині мають намір дуже виважено підходити до питання постачання Києву сучасного озброєння, заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час "Діалогу з громадянами" в Магдебурзі.

Зараз ви читаєте новину «Голова комітету Бундестагу закликає негайно передати Україні більше важкої зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі