вівторок, 15 листопада 2022 12:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Загибель "вагнерівця" із Замбії: МЗС закликало африканців не помирати за амбіції Путіна

Загибель "вагнерівця" із Замбії: МЗС закликало африканців не помирати за амбіції Путіна
Студент із Замбії Лемехані Натан Ньіренда потрапив до в'язниці у Росії та був завербований "Вагнером". Фото: Денис Казанський

Міністерство закордонних справ звернулося до африканців через загибель студента із Замбії на війні проти України.

Відомство закликає громадян Африки не помирати за амбіції російського диктатора Володимира Путіна. Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в Twitter 15 листопада.

"Путін відправляє африканських громадян, ув'язнених у Росії, на війну в Україні. Колишнього студента із Замбії було вбито. Ми закликаємо Африканський союз та всі африканські держави вимагати, щоб Росія перестала наполягати на бандах своїх громадян. Африканці не повинні вмирати за хворі імперські амбіції Путіна", – написав Ніколенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін офіційно дозволив призивати в армію іноземців

Зауважимо, що це перший відомий випадок загибелі іноземного громадянина, завербованого у Росії на війну проти України.

14 листопада стало відомо, що 23-річний студент із Замбії Лемехані Натана Ньїренда був знищений на війні в Україні. Він входив до групи "Вагнера".

Замбієць вивчав проєктування ядерних установок у Московському інженерно-фізичному інституті. Його засудили до 9,5 року ув'язнення нібито за поширення наркотиків.

Міністерство закордонних справ Замбії заявило, що Москва повідомила про смерть замбійського в'язня ще у вересні, але не надала жодних подробиць. Після чого уряд Замбії звернувся до РФ з проханням терміново надати інформацію про обставини, за яких їх громадянин міг бути завербований для участі в бойових діях в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Загибель "вагнерівця" із Замбії: МЗС закликало африканців не помирати за амбіції Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі