пʼятниця, 25 лютого 2011 12:50

Франція попередила, що українська опозиція може стати правлячою

Франція попередила, що українська опозиція може стати правлячою

Посол Франції в Україні Жак Фор вважає, що переслідування лідерів опозиційних сил не відповідає принципам і цінностям Європи, прихильність яким декларує українська влада.

Про це посол Франції заявив в одному з інтерв'ю.

У той же час він відмовився коментувати інформацію про те, що посли країн "великої сімки" нещодавно направили лист особисто президенту Віктору Януковичу, в якому висловили свою глибоку стурбованість недемократичними процесами в Україні.

На думку дипломата, у сучасній демократичній системі опозиція "повинна зберігати можливість і право виступати з пропозиціями в рамках діалогу з владою, тому що опозиція є виразником поглядів та інтересів певних верств суспільства".

"І абсолютно нормальним для сучасної демократії є залучення опозиції до обговорення та розробки урядових пропозицій, законопроектів, щоб вони відображали як можна більш широкий спектр поглядів, що існує в нинішньому суспільстві", - вважає Жак Фор.

На його переконання, це особливо важливо, коли мова йде про можливі зміни до Конституції або щодо підготовки і прийняття виборчого законодавства перед тією чи іншою виборчою кампанією.

"Прозорість та правдивість виборчих кампаній в значній мірі залежить від того, чи є можливість у всіх партій, що беруть участь у виборах, мати в усіх відповідних комісіях і на всіх етапах проходження виборчих процедур своїх представників", - зазначив він.

"Діалог між владою та опозицією є необхідною умовою функціонування сучасної демократії. До того ж у сучасній демократії опозиція, як відомо, одного разу може стати правлячою більшістю, якщо на те буде воля виборців", - заявив посол.

Зараз ви читаєте новину «Франція попередила, що українська опозиція може стати правлячою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі