пʼятниця, 04 жовтня 2024 17:58

Forbes: у Буданова конфлікт з Єрмаком та Сирським

Forbes: у Буданова конфлікт з Єрмаком та Сирським
Головне управління розвідки не долучили до Курської операції. Фото: ОП

Головне управління розвідки Міноборони не залучили до операції в Курській області через конфлікт начальника ГУР Кирила Буданова з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Буданов нібито не ділиться з Сирським певними розвідданими. Про це пише "Forbes Україна" з посиланням на власні джерела в оборонному секторі та профільному комітеті Верховної Ради.

"Показовою є операція в Курську, до якої ГУР не долучили", - сказав співрозмовник з оборонного комітету Верховної Ради.

Також у Буданова натягнуті стосунки з головою Офіса президента Андрієм Єрмаком.

"З Єрмаком – не нова історія, йому не подобаються люди, які мають медійну вагу й підтримку партнерів", - кажуть співрозмовники журналістів в оборонному секторі.

Офіс президента нібито дратує "медійність" ГУР та прогнози Буданова щодо термінів завершення війни. Співрозмовник сказав, що такі прогнози не приносять глобальної користі команді президента, та й у суспільстві їх сприймають негативно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обзавівся машинами, мотоциклами, квартирою і землею. Нові подробиці справи експідлеглого Єрмака

"Така публічність людини, яка керує розвідкою - нонсенс", - додало джерело.

В ОПУ також незадоволені, що військова розвідка хоче замкнути на собі нетипові для себе процеси. Серед них виробництво дронів.

Президент Володимир Зеленський не в захваті від деяких операцій ГУР МОУ, які не мали успіху. Джерело в оборонному секторі не вточнило, про що саме йде мова.

Але протягом найближчих двох тижнів навряд чи відбудеться зміна керівника ГУР. Втім відставка Буданова цілком можлива протягом місяця.

Міністр оборони Рустем Умєров звільнив двох заступників начальника Головного управління розвідкиКирила Буданова - Віктора Зайцева та Ігоря Остапенка і планує масштабні кадрові "чистки".

Зараз ви читаєте новину «Forbes: у Буданова конфлікт з Єрмаком та Сирським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі