четвер, 27 травня 2010 15:56

Фаріон назвала Литвина i нардепів "хрунями"

Фаріон назвала Литвина i нардепів "хрунями"

Депутат Львівської облради та доцент кафедри української мови університету "Львівська політехніка" Ірина Фаріон

виступала у Вінниці з лекцією про Бандеру. Під час виступу звернула увагу, що раніше "хрунями" називали підлабузників. Зауважила, що саме такі у нас сидять при владі.

"Назвіться хрунями, і попадете у Верховну Раду! Мене якось запитали, чи добре, що Парубій запустив шашку у Верховній Раді. Та там не одну потрібно було запустити! Їм же постійно потрібно виторговувати щось, підлягати, служити. Вони раби! Чому в облрадах не проголосували за недовіру тому, що впав від яйця в Івано-Франківську(має на увазі Віктора Януковича - Gazeta.ua)? Хотіли посади виторгувати! 27-го вам побили писки? Правильно зробили, бо це ви самі їх привели до Верховної Ради", - наголосила Фаріон.

Сказала, що навіть граматика свідчить про те, що Литвин предмет.

"Читаю: "Стрічку перерізано Литвином". Значить, він предмет, щось на кшталт ножиць. Істота, що ховається під парасолями, коли у нього яйця летять, - це не людина", - сказала вона.

Згадала, що Віктор Янукович давав присягу не на оригіналі Пересопницького Єванегелія.

"Бо Кучма залишив там свої відбитки. Так спітнів, коли присягався на вірність Україні. Але для них це не Україна, а територія для розвитку бізнесу. А ще говорять "страна". Коли вимовляють "страна", хочеться зняти мешта, і мештом...Але мешта шкода", - зауважила.

Звинувачувала радянську владу у придушуванні всього українського.

"Я ніколи не прощу, що забрали у мене українську освіту. Мама казала, коли я йшла до школи: "Пам'ятай, дитино, ти йдеш у школу, у світ брехні. То залишай ту брехню за воротами школи". Ця система поламала людей. Виплодки цієї системи зараз при владі. Мене питали: "Як можна жити у країні, яка називається "сирисири" (СРСР -Gazeta.ua)?" Як жити у брехні та ненависті? Забрати речі та поїхати? Але я не зроблю цього. Щоб мої вороги тішились з того. А я так тішусь, що є вороги. Вони або вбивають нас, або роблять нас сильнішими. А про зрадників Бандера сказав: "Смерть і все". "Смерть і все!" - це класно", - зазначила Фаріон.

"Російський імперський більшовизм - це загроза, але більша загроза тут, у житті кожної людини. Зараз човен української незалежності розхитується зсередини. Найбільшою проблемою сьогодні є не відсутність грошей, а відсутність якості людини. І боротьба йде не за фабрики, заводи, землю, а за душу людини", - підсумувала вона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Фаріон назвала Литвина i нардепів "хрунями"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі