середа, 03 листопада 2021 17:20

Фальсифікації виборів мера Харкова: "Опора" заявила про атаку на спостерігачів

Фальсифікації виборів мера Харкова: "Опора" заявила про атаку на спостерігачів
Голоси за інших кандидатів "перенесли" на користь Терехова, заявляють спостерігачі. Фото: city.kharkov.ua

Після того, як спостерігачі Громадянської мережі "Опора" заявили про фальшування протоколів із результатами виборів мера Харкова, проти організації розпочали інформаційні атаки.

Про це заявила голова "Опора" Ольга Айвазовська на брифінгу у середу, повідомляє Gazeta.ua

"Від наших спостерігачів надійшла інформація щодо розбіжностей в даних районної і територіальної виборчої комісії, ми почали звіряти відомості в наших протоколах, які були на руках.

І дійшли до висновку, що проблема є і з нею потрібно працювати. Особливо в умовах, коли чомусь хтось вирішив, що можна повернутись до практики фальшування виборчого протоколу. Чого ми не бачили в Україні так відверто і відкрито вже шість років", - сказала Айвазовська.

Спостерігачі продовжують порівнювати дані з протоколів, які вони особисто отримали на дільницях у Харкові, із протоколами територіальних комісій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Харків обирав міського голову

Загальна невідповідність, яку зафіксували наразі - 572 голоси виборців, що перейшли від інших кандидатів на користь кандидата Ігоря Терехова, який зараз виконує обов'язки мера.

Невідповідності зафіксували у Новобаварському районі – 397 голосів, Основ'янському – 70, Холодногірському – 105.

"Ми зацікавлені в тому, щоб правоохоронні органи розібралися в кожному інциденті, а суди дали свою оцінку", - заявили в "Опора".

"Така ситуація є надзвичайно серйозною - в усьому світі, демократичному і не дуже, інформаційні напади на спостерігачів є формою протидії позапартійному спостереженню і обмеження прав громадян контролювати вибори. Той, хто грається з цими речами, повинен розуміти, що виглядає нецивілізовано.

Ми всі зацікавлені, щоб Україна жила у цивілізованій рамці", - сказав аналітик "Опори" Олександр Клюжев.

31 жовтня у Харкові проходили вибори мера. 1 листопада голова міської територіальної виборчої комісії оголосила Терехова переможцем із результатом 50,66%.

"Опора" закликала не визнавати Терехова переможцем через фальсифікації. В організації заявили про позов до суду.

Зараз ви читаєте новину «Фальсифікації виборів мера Харкова: "Опора" заявила про атаку на спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі