понеділок, 08 квітня 2013 11:27

Євросоюз привітав звільнення Луценка, і закликав Україну звільнити інших політв'язнів

Євросоюз привітав звільнення Луценка, і закликав Україну звільнити інших політв'язнів
Ештон і Фюле закликали українську владу запобігти повторним випадкам виборчого правосуддя. Фото: enpi-info.eu

ЄС вітає помилування і звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука і чекає від Києва подальшого невідкладного вирішення випадків виборчого правосуддя, які ще залишилися.

Мова про це йде у спільній заяві Верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле.

"Ми вітаємо, що президент Янукович скористався своєю прерогативою помилування у випадках з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком та екс-міністр охорони навколишнього середовища Георгієм Філіпчуком. Ми вітаємо звільнення з в'язниці та повернення в сім'ю Луценка у неділю. Це - важливий крок української влади у вирішенні проблем, що стосуються питання виборчого правосуддя", - сказано у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко з дружиною та дітьми нарешті виїхав з колонії

Ештон і Фюле високо оцінили важливий внесок Моніторингової місії Європейського парламенту на чолі з колишніми президентами Петом Коксом і Олександром Кваснєвським.

"Тепер ми з нетерпінням чекаємо від України без подальшого зволікання вирішення випадків виборчого правосуддя, які ще залишилися, і запобігання повторних випадків виборчого правосуддя з комплексної судової реформи відповідно до європейських стандартів, із метою повної реалізації висновків Ради міністрів закордонних справ від 10 грудня 2012 року і спільної заяви Саміту Україна-ЄС 25 лютого 2013 року", - позначили позицію Брюсселя представники ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз привітав звільнення Луценка, і закликав Україну звільнити інших політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі