вівторок, 26 лютого 2013 10:09

Євросоюз готовий фінансово допомогти Україні у підготовці до ЗВТ - посол

Євросоюз готовий фінансово допомогти Україні у підготовці до ЗВТ - посол
Костянтин Єлісєєв. Фото: www.unian.net

Дуже важливий виклик для України – це підготовка до імплементації угоди в частині Зони вільної торгівлі.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв, який брав участь у саміті Україна-ЄС у Брюсселі.

"Угода про асоціацію – це комплексний документ, в якому охоплені не лише політичні, не лише правові, юридичні аспекти, але й 28 секторів – починаючи від енергетики до сільського господарства. Є і питання пов'язані із зоною вільної торгівлі", - підкреслив він.

Єлісєєв зауважив, що дуже важливий виклик для України – це саме підготовка до імплементації угоди в частині Зони вільної торгівлі.

"Тут багато чого є нам робити. Саме тому на саміті пролунала теза про те, що Україною наразі напрацьовується національний план дій з метою підготовки до імплементації Угоди про асоціацію, зокрема, в частині Зони вільної торгівлі, - підкреслив посол. - Дуже важливо: на саміті було прийняте рішення про те, що ЄС готовий допомогти Україні і фінансово, і технічно в імплементації, особливо в частині про ЗВТ, в перші 2-3 роки".

"Вважаю, що це маленький компонент, який заслуговує на увагу", - додав він.

Говорячи про настрої в ЄС щодо України, він наголосив: "Зараз відбуваються дискусії: яким курсом має рухатися українська держава. Звичайно, є інтереси різних сторін. Але я би не хотів казати про так звані лоббі. Вони існували і завжди існуватимуть. Я буду казати про те, що є проукраїнське лоббі. Зокрема є воно і в європейських структурах, яке щиро підтримує курс на європейську інтеграцію".

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз готовий фінансово допомогти Україні у підготовці до ЗВТ - посол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі