середа, 06 січня 2021 13:33

Європейську комісію просять поділитися вакциною з Україною

Європейську комісію просять поділитися вакциною з Україною
Підписи під листом-зверненням поставили міністри закордонних справ Болгарії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини та Швеції. Фото: pixabay

13 країн Європи просять Європейську комісію, щоб та допомогла отримати вакцину від коронавірусу державам Східного партнерства.

Серед них також є й Україна, повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter.

Підписи під листом-зверненням поставили міністри закордонних справ Болгарії, Хорватії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії, Словаччини та Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закупить найдорожчу у світі вакцину від Covid-19

"У той же час ми вважаємо, що ЄС має піти далі поточних ініціатив і підтримати інших сусідів ЄС - країни Східного партнерства, якщо вони самі цього забажають. Ми вважаємо, що наші кордони не будуть у безпеці, якщо ми не надамо підтримку нашим найближчим сусідам", - написали у листі.

Дипломати також просять допомогти Молдові, Грузії, Вірменії та Білорусі.

Уряд Польщі передасть Україні залишки вакцин від коронавірусу, якщо вони будуть. Тривають переговори щодо цієї ініціативи, заявив глава канцелярії прем'єр-міністра Польщі Михал Дворчик, передає Rzeczpospolita.

Зараз ви читаєте новину «Європейську комісію просять поділитися вакциною з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі