неділя, 06 жовтня 2013 06:39

Європейська народна партія закликала Януковича не псувати долю України

Європейська народна партія закликала Януковича не псувати долю України
Яцек Саріуш-Вольські. Фото: nowyny.eu

Європейська народна партія повністю підтримує клопотання про помилування Юлії Тимошенко, яке представники місії Європарламенту Пет Кокс і Александр Кваснєвський подали президенту Віктору Януковичу, і вимагає негайно його задовольнити.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі ЄНП, повідомила прес-служба "Батьківщини".

"Від імені ЄНП я повністю підтримую клопотання послів Європейського Парламенту до президента України про помилування колишнього прем'єр-міністра", - заявив віце-президент ЄНП Яцек Саріуш-Вольські.

Політик зазначив, що у рамках цього клопотання ЄНП висловлює повагу до згоди Тимошенко пройти курс лікування у Німеччині.

За його словами, зараз саме президент Янукович повинен вирішити це важливе питання.

"Європейський Союз, міжнародна спільнота та народ України чекають на негайне вирішення цього питання, яке впливає на долю України", - підкреслив Саріуш-Вольські.

Він також наголосив, що якщо до 23 жовтня (дата прийняття резолюції ЄП щодо прогресу у політиці Східного сусідства — ред.) Тимошенко не буде звільнена, то критерії, необхідні для підписання Угоди про асоціацію, не будуть виконані, і ЄС не підпише Угоду під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

"Чи може Україна дозволити собі втратити цю можливість та зруйнувати свій власний європейський вибір?" - поцікавився Саріуш-Вольські.

"Я закликаю президента Януковича не змарнувати цей історичний момент і продемонструвати мудрість та позицію людини, яка вболіває за свою країну", - резюмував віце-президент ЄНП.

Зараз ви читаєте новину «Європейська народна партія закликала Януковича не псувати долю України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі